Wij willen vooral die kids ondersteunen die het echt nodig hebben en die we naschools kunnen ondersteunen. Daarvoor werken wij samen met scholen uit de buurt. We vragen een kleine tijdsinvestering. Daar krijg je als school en docent veel voor terug! Een van de opbrengsten is dat kinderen betere schoolresultaten kunnen behalen, omdat Team Toekomst, in goed overleg met de school, aanvullende huiswerkbegeleiding mogelijk maakt. Ook op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en self efficacy ondersteunt Team Toekomst. Bovendien bouwen de kinderen tijdens het tweejarig programma ‘maatschappelijk kapitaal’ op. Dit helpt hen in hun verdere ontwikkeling en maakt hen tot gelukkiger leerlingen.

Doet jouw school ook mee?

We vragen een minimale tijdsinvestering van je: 

Aan de dataverantwoordelijke (in de meeste gevallen de IB-er) binnen de school vragen we twee keer per jaar een export te draaien uit het systeem. Geschatte tijd: eenmalig 4 uur om de eerste keer alles in orde te hebben. Daarna ongeveer 2 uur per half jaar.

Aan docenten van de middenbouw vragen we twee keer per jaar om naar aanleiding een shortlist van potentiële deelnemers aan te geven welke leerlingen het meeste baat kan hebben aan het programma. Geschatte tijd: 1 uur per half jaar.

We houden tussentijds contact voor evaluatie en voortgang. Onze linkwerker komt regelmatig naar school om contact te kunnen houden met ouders, kinderen en leraren. 

Eén partner voor al het aanbod.

In Delfshaven en Rotterdam is er gelukkig ontzettend veel aanbod. Ook naschools. Want jullie medewerkers helpen vaak ook met het invullen van het formlier voor het Jeugd Sport- of cultuurfonds. Of jullie organiseren zelf naschoolse activiteiten, zoals sportactiviteiten of huiswerkbegeleiding. Team Toekomst ondersteunt hierin. Wij verzorgen niet alleen de aanvraag, maar ondersteunen het kind en het gezin bij iedere belemmering die ontstaat als kinderen deel willen nemen aan activiteiten. En dat niet even, maar twee jaar lang. 

Wil je meer informatie over Team Toekomst? 

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

    Naam
    Email
    Telefoon
    Jouw vraag
    Ik ben een..