Team Toekomst is een initiatief van een aantal zeer ervaren activiteitenaanbieders en moeders in Delfshaven. Wij zien dat er nog te veel kinderen tussen wal en schip vallen. Ondanks het aanbod aan onderwijs, zorg en activiteiten lukt het hun -samen met de scholen en hun ouders- niet om alle kansen te benutten. Team Toekomst ondersteunt deze kinderen langdurig en helpt ze zo om hun talenten te ontwikkelen. 

Voor de toekomst van Delfshaven.

Als de kinderen in Delfshaven zich goed kunnen ontwikkelen dan hebben we daar als gemeenschap allemaal profijt van! Ons programma focust zich op het verbeteren van sociaal-emotionele vaardigheden, geloof in het eigen kunnen en onderwijsresultaten. We zorgen er voor dat alle kinderen mee kunnen doen met het reguliere aanbod in de wijk en zo sociaal kapitaal opbouwen. Zo helpen we ze op weg om gelukkige volwassenen te worden. Mensen die op hun beurt weer meehelpen aan de ontwikkeling van Delfshaven.

We brengen het beste samen.

Delfshaven is een levendig deel van Rotterdam met diverse gemeenschappen en wijken. Team Toekomst brengt het beste uit Delfshaven samen. Scholen, (sport)clubs, vrijwilligers, culturele organisaties, huiswerkaanbieders en scholen: samen zorgen we ervoor dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen, meer zelfvertrouwen krijgen, hun talenten ontdekken en een netwerk opbouwen.

Ons programma in het kort

  • Wij werken samen met basisscholen in de wijk. 
  • Wij werken nauw samen met de activiteiten- en zorgaanbieders in Delfshaven.
  • Onze methode richt zich vooral op kinderen die het meeste profijt kunnen hebben.
  • Wij helpen elk kind met een op maat gemaakt plan.
  • Onze inzet richt zich op de lange termijn.
  • We zorgen ervoor dat de resultaten meetbaar zijn.
  • Onze methode is bewezen succesvol in London.

Team

Mirjam van Rijn

Cofounder en overall coordinator
mirjam@teamtoekomst.nl
06 27 17 98 84

“Als moeder van 3 kinderen en als mede-oprichter van meerdere sportverenigingen en de sportspullenbank merkt Mirjam dat teveel kinderen in Delfshaven niet als vanzelf lid worden van een vereniging, of deel kunnen nemen aan bijvoorbeeld cultuur, of creatief aanbod in de wijk. Daar kunnen we met elkaar iets aan doen, samen als partijen in en van de wijk. Daar gaan we voor: Samen voor ieder kind in Delfshaven!”

Saïda Ouarirou

Manager Delfshaven
saida@teamtoekomst.nl
06 55 81 79 74

“Saida is een enthousiast en sociaal gedreven mens. Zij haalt voldoening uit het helpen en verbinden van mensen. Saida voelt zich zeer betrokken bij kansengelijkheid in het onderwijs. Zij gelooft dat in elk kind talent schuilt en maakt zich als Linkwerker er hard voor dit talent optimaal te ontwikkelen. Zodat zij veerkrachtig mee kunnen doen in een meer inclusieve maatschappij.”

Fatma Ankarali

Linkwerker
fatma@teamtoekomst.nl

“Fatma Ankaralı is geboren en getogen in de Delfshavense wijk Spangen. Ze is moeder van 3 kinderen. Ze heeft 16 jaar in het onderwijs gewerkt. Hierdoor weet ze hoe het schoolsysteem werkt en kan ze goed met leerkrachten, ouders en kinderen communiceren. Haar netwerk in Delfshaven is sterk. Zij weet als ervaringsdeskundige waar ouders in de wijk tegenaan lopen. Ze haalt energie uit het helpen van mensen. Een luisterend oor bieden is voor haar belangrijk.”

Yamina

Linkwerker
yamina@teamtoekomst.nl

“Yamina is moeder in de wijk Bospolder-Tussendijken. Dankzij haar grote netwerk vervulde zij eigenlijk de rol van linkwerker informeel al een tijdje. Naast linkwerker is Yamina ook wijknetwerker. Zij ondersteunt niet alleen de kinderen, maar helpt ook mee om activiteiten als de zomercampus010 en het winterevent in Delfshaven tot een succes te maken.”

Btissam Lima – Meftah

Linkwerker
btissam@teamtoekomst.nl

“Btissam is moeder in de Delfshavense wijk Spangen. Zij weet als geen ander wat er speelt in haar wijk en de wijk waar zij voorheen woonde, Nieuwe Westen, en kan haar uitgebreide netwerk en haar wens om ieder kind de kans te geven nu inzetten als linkwerker. “

Ward Schellekens

data-analist

“Ward is de data-analist van Team Toekomst. Hij heeft veel ervaring met data in de GGZ en bij sport en weet als geen ander dat het aantonen van de effectiviteit van de interventie, middels data, 1 van de kernuitgangspunten is van Team Toekomst.”

Romy van der Heide

romy@teamtoekomst.nl

Romy is de pedagoog die vanuit haar ervaring bij Rotterdam Sportsupport en Hockeyclub Delfshaven de perfecte aanvulling is op het team moeders uit Delfshaven. Ze heeft jaren kinderen getraind bij de schoolsportverenigingen in Delfshaven en daarmee een goede relatie opgebouwd met veel gezinnen en partijen uit de wijk. 

Fatma Yilmaz

Linkwerker

Fatma Yilmaz woont ruim 7 jaar in Spangen, een trotse moeder van twee jongens.
Zij vindt dat elk kind recht heeft om zijn of haar kansen te kunnen laten zien in het samenleving.
Ze heeft een sterk karakter dat zich 100% voor jong en oud kan inzetten als het gaat om toekomst.

Chantal Kluivert

Chantal is moeder in de wijk en start in september de opleiding Social Work. Zij zocht een stage-adres en omdat zij graag werkt met en voor gezinnen klopte ze al snel bij ons aan. Chantal voert nu vrijwilligerswerk uit bij Team Toekomst en daar zijn wij hartstikke blij mee.

Mohamed Ayadi

Mohamed is de stagiair communicatie van Delfshaven. Mohamed is als jonge baas al vaak betrokken geweest bij een deel van de activiteiten van Team Toekomst, woont in de wijk en zit op het Montessori Lyceum.

Sandra Schep

Sandra studeert nog op de Erasmus Universiteit, maar is daarnaast actief bij het Social Impact Fonds Rotterdam en junior data-analist bij Team Toekomst. Als junior data-analist ondersteunt ze Ward in het zo goed mogelijk zicht krijgen op wat werkt in het versterken van de talenten van de kinderen in de wijk.

Seyma Cileli

Mijn naam is Seyma en ik ben 38 jaar oud.
Ik ben een moeder van 3 kinderen.
Ik ben geboren in Bospolder/Delfshaven.
Mijn wens is om ieder kind de kans te geven
om zijn/haar talent te ontdekken en in de
samenleving naar boven te brengen.

Rahsan Kiziler

Rahsan is moeder van 5 kinderen in de Delfshavense wijk Spangen.

Shayenne Zijlstra

Mijn naam is Shayenne, 33 jaar en ik woon 10 jaar in Delfshaven samen met mijn man en twee kinderen. Ik vind het erg fijn om kinderen een vertrouwde omgeving te kunnen bieden, verplaats me in hun leefwereld en communiceer op hun niveau. Ik kijk ernaar uit om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van de kinderen in de wijk.

Aline de Jesus Silva Lopes

Mama van 3 jongens. Met mijn ervaring, als alleenstaand en werkende moeder in de gehandicaptenzorg, wil ik mij nu in mijn wijk Delfshaven gaan inzetten , om kinderen en ouders te ondersteunen als ervaringsdeskundige om het beste in zichzelf zoveel mogelijk naar boven te halen.

Zohra El Yaakoubi

Geboren en getogen in het nieuwe westen. Trotse moeder van 3 kinderen. Ik zet mij in voor alle kinderen in onze wijk, want alle kinderen zijn ook onze kinderen♥️

De teamleden van Team Toekomst tijdens Zomercampus010

Tijdens de zomercampus010 heeft Team Toekomst de coördinatie gehad over het programma for basisschoolleerlingen in Delfshaven. Naast Mirjam en Hugo, is dit programma uitgevoerd door drie kanjers uit de wijk: Yamina Ayadi, Nazija Bouzidi en Suzanna Vergouwe. Door het team van Hugo, Yamina, Nazija en Suzanna is de hele zomervakantie keihard gewerkt, met mooi resultaat: meer dan 1000 kinderen hebben hun talenten kunnen ontdekken en genoten van zomercampus010. Nu zorgen we er met elkaar voor dat de kinderen ergens duurzaam lid kunnen worden, want ieder kind verdient het om zijn of haar talenten te ontwikkelen!