Ondanks het aanbod aan onderwijs, zorg en activiteiten lukt het hun -samen met de scholen en hun ouders- niet om alle kansen te benutten. Team Toekomst ondersteunt deze kinderen langdurig en helpt ze zo om hun talenten te ontwikkelen. 

Team Toekomst zet zich in Delfshaven iedere dag in om kinderen die niet kansengelijk opgroeien te voorzien van een fijnmazig vangnet in hun eigen buurt. Zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige en gelukkige volwassenen. Het team heeft krachtig netwerk opgebouwd waarbinnen ieder kind gezien wordt. Met hun eigen maatwerktrajecten ondersteunt Team Toekomst langdurig kinderen (en het gezin daaromheen) die anders buiten de boot dreigen te vallen. Als het gaat om kortdurende ondersteuning, zijn er de wijknetwerkers van Team Toekomst. Zij helpen jaarlijks zo’n duizend wijkbewoners met zaken als het vinden van een sportclub en met het aanvragen van financiële ondersteuning. Het geheim van Team Toekomst? Met brugfunctionarissen en wijknetwerkers uit Delfshaven zélf – vaak geboren en getogen in de wijk met een vertrouwd gezicht en groot bereik in de buurt – bereikt het Team precies die mensen die het hardst hulp nodig hebben en komen de beschikbare financiële middelen daar terecht waar de behoefte het grootst is.

Voor de toekomst van Delfshaven.

Als de kinderen in Delfshaven zich goed kunnen ontwikkelen dan hebben we daar als gemeenschap allemaal profijt van! Ons programma focust zich op het verbeteren van sociaal-emotionele vaardigheden, geloof in het eigen kunnen en onderwijsresultaten. We zorgen er voor dat alle kinderen mee kunnen doen met het reguliere aanbod in de wijk en zo sociaal kapitaal opbouwen. Zo helpen we ze op weg om gelukkige volwassenen te worden. Mensen die op hun beurt weer meehelpen aan de ontwikkeling van Delfshaven.

We brengen het beste samen.

Delfshaven is een levendig deel van Rotterdam met diverse gemeenschappen en wijken. Team Toekomst brengt het beste uit Delfshaven samen. Scholen, (sport)clubs, vrijwilligers, culturele organisaties, huiswerkaanbieders en scholen: samen zorgen we ervoor dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen, meer zelfvertrouwen krijgen, hun talenten ontdekken en een netwerk opbouwen.

Ons programma in het kort

  • Wij werken samen met basisscholen in de wijk. 
  • Wij werken nauw samen met de activiteiten- en zorgaanbieders in Delfshaven.
  • Onze methode richt zich vooral op kinderen die het meeste profijt kunnen hebben.
  • Wij helpen elk kind met een op maat gemaakt plan.
  • Onze inzet richt zich op de lange termijn.
  • We zorgen ervoor dat de resultaten meetbaar zijn.
  • Onze methode is bewezen succesvol in London.

Team

Mirjam van Rijn

Directeur Team Toekomst
mirjam@teamtoekomst.nl
06 27 17 98 84

“Als moeder van 3 kinderen en als mede-oprichter van meerdere sportverenigingen en de sportspullenbank merkt Mirjam dat teveel kinderen in Delfshaven niet als vanzelf lid worden van een vereniging, of deel kunnen nemen aan bijvoorbeeld cultuur, of creatief aanbod in de wijk. Daar kunnen we met elkaar iets aan doen, samen als partijen in en van de wijk. Daar gaan we voor: Samen voor ieder kind in Delfshaven!”

Saïda Ouarirou

Operationeel directeur
saida@teamtoekomst.nl
06 25031940

“Saida is een enthousiast en sociaal gedreven mens. Zij haalt voldoening uit het helpen en verbinden van mensen. Saida voelt zich zeer betrokken bij kansengelijkheid in het onderwijs. Zij gelooft dat in elk kind talent schuilt en maakt zich als Linkwerker er hard voor dit talent optimaal te ontwikkelen. Zodat zij veerkrachtig mee kunnen doen in een meer inclusieve maatschappij.”

Fatma Ankarali

linkwerker / brugfunctionaris
fatma@teamtoekomst.nl

“Fatma Ankaralı is geboren en getogen in de Delfshavense wijk Spangen. Ze is moeder van 3 kinderen. Ze heeft 16 jaar in het onderwijs gewerkt. Hierdoor weet ze hoe het schoolsysteem werkt en kan ze goed met leerkrachten, ouders en kinderen communiceren. Haar netwerk in Delfshaven is sterk. Zij weet als ervaringsdeskundige waar ouders in de wijk tegenaan lopen. Ze haalt energie uit het helpen van mensen. Een luisterend oor bieden is voor haar belangrijk.”

Yamina Ayadi

linkwerker / brugfunctionaris en coördinator onder de Schie
yamina@teamtoekomst.nl

“Yamina is moeder in de wijk Bospolder-Tussendijken. Dankzij haar grote netwerk vervulde zij eigenlijk de rol van linkwerker informeel al een tijdje. Naast linkwerker is Yamina ook wijknetwerker. Zij ondersteunt niet alleen de kinderen, maar helpt ook mee om activiteiten als de zomercampus010 en het winterevent in Delfshaven tot een succes te maken.”

Btissam Lima – Meftah

linkwerker / brugfunctionaris en coördinator boven de Schie
btissam@teamtoekomst.nl

“Btissam is moeder in de Delfshavense wijk Spangen. Zij weet als geen ander wat er speelt in haar wijk en de wijk waar zij voorheen woonde, Nieuwe Westen, en kan haar uitgebreide netwerk en haar wens om ieder kind de kans te geven nu inzetten als linkwerker. “

Ward Schellekens

AVG en privacy

“Ward is de AVG-en privacyspecialist. Hij heeft veel ervaring met data in de GGZ en bij sport en weet als geen ander dat het aantonen hoe om te gaan met gevoelige data.”

Romy van der Heide

Pedagoog
romy@teamtoekomst.nl

“Romy is de pedagoog die vanuit haar ervaring bij Rotterdam Sportsupport en Hockeyclub Delfshaven de perfecte aanvulling is op het team moeders uit Delfshaven. Ze heeft jaren kinderen getraind bij de schoolsportverenigingen in Delfshaven en daarmee een goede relatie opgebouwd met veel gezinnen en partijen uit de wijk.”

Fatma Yilmaz

Wijknetwerker
0625095660

“Fatma Yilmaz woont ruim 7 jaar in Spangen, een trotse moeder van twee jongens.
Zij vindt dat elk kind recht heeft om zijn of haar kansen te kunnen laten zien in het samenleving.
Ze heeft een sterk karakter dat zich 100% voor jong en oud kan inzetten als het gaat om toekomst.”

Sevgi Altunok

Wijknetwerker

Sevgi is een trotse moeder van 3 kinderen. Niet alleen voor haar eigen kinderen, maar voor alle kinderen wil zij dezelfde kansen kunnen bieden. Ze gelooft erin dat ieder kind kansrijk en gelukkig kan zijn als het gezin ook de juiste begeleiding krijgt. Als wijknetwerker in Oud- Mathenesse en Witte dorp is zij er voor alle hulpvragen vanuit gezinnen. Actief in de wijk waar zij 2 keer per week de ouderkamer / spreekuren organiseert, heeft zij ook een kleding bank opgezet. Naast de ouderondersteuning biedt zij de begeleidende hand voor gezinnen met schuldenproblematiek en huisvesting. Verder is zij binnen Team Toekomst de coördinator voor de vakantieprogrammering in Delfshaven en Oud- Mathenesse op verschillende locaties.

Chantal Kluivert

Wijknetwerker

“Chantal is moeder in de wijk en doet de opleiding Social Work. Zij zocht een stage-adres en omdat zij graag werkt met en voor gezinnen klopte ze al snel bij ons aan. Chantal voert nu vrijwilligerswerk uit bij Team Toekomst en daar zijn wij hartstikke blij mee.”

Maaike Luiten

Communicatie-kanjer

“Maaike Luiten werkt als trainee bij Hiero. Maar als vrijwilliger draagt ze draag haar expertise bij om Team Toekomst bekend te maken bij partijen, om daarmee te helpen om onze doelstelling te realiseren: ieder kind kansgelijk!”

Sandra Schep

Junior data-analist

Sandra studeert nog op de Erasmus Universiteit, maar is daarnaast actief bij het Social Impact Fonds Rotterdam en junior data-analist bij Team Toekomst. Als junior data-analist ondersteunt ze Ward in het zo goed mogelijk zicht krijgen op wat werkt in het versterken van de talenten van de kinderen in de wijk.

Seyma Cileli

linkwerker / brugfunctionaris

“Seyma is een moeder van 3 kinderen en geboren in Delfshaven. Haar wens is om ieder kind de kans te geven om zijn/haar talent te ontdekken en in de
samenleving naar boven te brengen.”

Shayenne Zijlstra

linkwerker / brugfunctionaris

“Mijn naam is Shayenne, 33 jaar en ik woon 10 jaar in Delfshaven samen met mijn man en twee kinderen. Ik vind het erg fijn om kinderen een vertrouwde omgeving te kunnen bieden, verplaats me in hun leefwereld en communiceer op hun niveau. Ik kijk ernaar uit om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van de kinderen in de wijk.”

Aline de Jesus Silva Lopes

linkwerker / brugfunctionaris

“Mama van 3 jongens. Met mijn ervaring, als alleenstaand en werkende moeder in de gehandicaptenzorg, wil ik mij nu in mijn wijk Delfshaven gaan inzetten, om kinderen en ouders te ondersteunen als ervaringsdeskundige om het beste in zichzelf zoveel mogelijk naar boven te halen.”

Zohra El Yaakoubi

linkwerker / brugfunctionaris

“Geboren en getogen in het nieuwe westen. Trotse moeder van 3 kinderen. Ik zet mij in voor alle kinderen in onze wijk, want alle kinderen zijn ook onze kinderen♥️”

Suji Kommineni

Medewerker data

“Suji is moeder en heeft veel interesse naar data-analyse. Zij werkt zowel bij de Kinderfaculteit Pendrecht als Team Toekomst op data-analyses.”

Kristiaan van der Gaag

Manager bedrijfsvoering en opschalen

“Kris is geboren in Delfshaven, vader van 2 kinderen en fanatiek sporter. Hij heeft veel ervaring met het opschalen van bedrijven zet zich nu met veel bevlogenheid in voor de wijk.”

Paddy Winkelhuijzen

Junior data-analist

“Paddy studeert momenteel “Societal Transition” op de Erasmus universiteit. Hij wil graag deze theoretische kennis toepassen in de praktijk en zal daarom aan de slag gaan als junior data-analist bij Team Toekomst. Als junior data-analist zal hij onderzoek gaan doen naar de staat van Delfshaven en de impact van Team Toekomst hierop.”

Chloé Kuppen

Pedagoog

Chloé is pedagoog binnen Team Toekomst, woonachtig in Delfshaven en heeft al een aantal jaren ervaring in werken met jeugd en het gehele systeem. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om iemand daadwerkelijk te ontmoeten. Tegenwoordig zijn ontmoetingen vaak vluchtig. Chloe vind het belangrijk de ander echt te zien en te horen, want in luisteren en oprechte aandacht van de ander vind je jezelf terug.

Matthew Schenkhuizen

linkwerker / brugfunctionaris

Matthew is een vader, Basketbal liefhebber en staat in zijn vrije tijd graag te experimenteren in de keuken. Hij gelooft in de kracht van verbinding en richt zich als linkwerkers/brug functionaris op het empoweren van de kinderen/ouders.

Asmae Hammadi

linkwerker / brugfunctionaris

Asmae, geboren en getogen in het Zuiden van Limburg. Woont nu in het Nieuwe westen.
Zet zich graag in voor alle kinderen en ouders in de wijk Delfshaven. Streeft naar kansgelijkheid en het empoweren van kinderen en ouders.

Sibel Gök

linkwerker / brugfunctionaris

‘’Mijn naam is Sibel en ik studeer de opleiding Social Work aan de Hogeschool Rotterdam. Naast mijn studie werk ik als linkwerker bij Team Toekomst. In mijn vrije tijd ben ik ook bezig als grafisch ontwerper. Ik haal energie uit het helpen van jeugd en gezinnen en ik bied graag een luisterend oor. Het is voor mij erg belangrijk om elk kind de kans te geven zijn of haar talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen binnen de samenleving.’’

Michelle Rommy

Wijknetwerker

Ik heb samen met mijn zoon 6 jaar met veel plezier in Delfshaven gewoond. Een geweldige multiculturele wijk vol gezelligheid en festivals. Momenteel wonen we in het Overschie, ook erg leuk!

Sanne Hoogeveen

Verhalenverteller

Waarvan word ik gelukkig? Van kunst en cultuur! Wekelijks volg ik alles wat er in de stad gebeurt om zo geïnspireerd mogelijk te blijven. Sinds 2020 woon ik in Bospolder Tussendijken en ik kan me geen betere plek voorstellen om te wonen.

Mohamed Tourich

Beleidsmedewerker

Annabel Moor

Onderzoeksstagiaire

Jenna Verhaaf

Onderzoeksstagiaire