Haal het beste uit uw kind, haal het beste uit Delfshaven!

In Delfshaven is er ontzettend veel te doen voor kinderen. Denk aan sportverenigingen, muzieklessen, huiswerkbegeleiding en allerlei clubs. Maar niet alle ouders weten hoe ze van dit aanbod gebruik kunnen maken. Het vergt nu eenmaal veel organisatietalent om kinderen op te voeden en hen ook nog eens deel te laten nemen aan naschoolse activiteiten. Team Toekomst helpt jullie daarbij. Ons programma is speciaal voor kinderen uit de middenbouw van de basisschool en duurt twee jaar. Wij richten ons vooral op het ontwikkelen van de talenten van uw kind. Door samen met buurtgenootjes te sporten, dansen, koken of knutselen leren zij nieuwe skills. Heeft uw zoon of dochter huiswerkbegeleiding nodig? Ook daar kunnen we bij helpen. En daar krijgen ze zelfvertrouwen van! 

Wat gaan we doen?

Elk kind wordt gekoppeld aan een linkwerker. De linkwerker is een ouder uit de wijk, net als u, die snapt waar u als ouder tegen aan loopt en die de tijd heeft om uw zoon of dochter te ondersteunen. De linkwerker is niet verbonden aan het wijkteam, dus zal de linkwerker geen meldingen doen naar gemeentelijke partijen. Want de linkwerker is er voor het kind. Met hem of haar bespreekt u waar uw zoon of dochter hulp bij nodig heeft en waar uw zoon of dochter van droomt: wat zou hij of zij het liefst na schooltijd doen en heeft uw zoon of dochter al een idee wat hij of zij later wil worden? De linkwerker maakt voor uw kind een op maat gemaakt plan. Hierin staat bijvoorbeeld wat uw kind graag wil leren of welke talenten het wilt ontwikkelen. Een vast onderdeel van ons programma is het uitkiezen van een sport. We helpen jullie om een leuke club of vereniging uit te kiezen en zorgen dat het kind lid kan worden.

Wat kunt u van Team Toekomst verwachten:

Ons programma voldoet aan alle privacy en AVG voorwaarden. lees hier wat AVG betekent.

De linkwerker is regelmatig op de school van uw kind aanwezig. U kunt dan ook vragen stellen.

Wij plannen één keer per jaar een overleg met u in. Samen bespreken we hoe het gaat.

Wij bieden u de mogelijkheden om af en toe mee te doen met activiteiten of te helpen als vrijwilliger.

“Dankzij Team Toekomst heeft mijn dochter meer vrienden gemaakt en zo meer vertrouwen gekregen.”

“Ik twijfelde eerst of dit iets voor mijn zoon was, maar na de ontmoeting met de linkwerker wist ik zeker dat dit hem zou helpen met zijn leerachterstand.”

“Ook al is het programma voor de kinderen. Als ouder heb ik ook veel geleerd en meer mensen in de buurt leren kennen.”

Aanmelden & meer informatie

Bent u benieuwd of uw kind mee kan doen aan ons programma? Of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. U kunt uw kind zelf aanmelden via dit formulier of via uw school. Bekijk hier welke scholen mee doen. 

Wil je meer informatie over Team Toekomst? 

Check bij jouw basisschool of je school al meedoet met Team Toekomst. Zo niet, neem dan contact op met ons.

    Naam
    Email
    Telefoon
    Jouw vraag
    Ik ben een..