Onze missie om positieve verandering te brengen in de levens van de mensen in onze gemeenschap heeft ook deze maand vruchten afgeworpen.

Hierbij een overzicht met onze successen uit februari 2024, een bewijs van de toewijding van ons team. Samen hebben we opnieuw laten zien dat Team Toekomst een drijvende kracht is voor vooruitgang!

Terugblik op ons Lente Event

Op maar liefst 4 locaties hebben we ons Lente Event georganiseerd, waarbij we met trots veel kinderen hebben laten kennismaken met de clubs die onze wijk rijk is. Dankzij jullie enthousiasme en deelname werd de voorjaarsvakantie een mooie ervaring voor iedereen.

Met dank aan onze gewaardeerde (wijk)partners, waaronder Rotterdam SportsupportSKVRGemeente Rotterdam, WMO radar, DeltaPORT Donatiefonds, en andere betrokken organisaties. Een hartelijke dank gaat ook uit naar de gastvrijheid van Post WestPupillenbuurtFinlandia en Pier 80, die hun deuren openstelden en bijdroegen aan de succesvolle verspreiding van positieve energie in de wijk.

Vanaf vandaag zullen we elk gezin persoonlijk benaderen met als doel minstens 20% van de kinderen te verwelkomen als lid van een club in Delfshaven. Want ieder kind verdient zijn eigen club!

Samen bouwen we aan een toekomst waarin de kinderen van Delfshaven bloeien en groeien in een omgeving vol mogelijkheden.

” Plezier staat voorop, en talent is meegenomen “

Mart Bechtold, kunstenaar en docent, deelde recent zijn ervaringen met Finlandia-leerlingen tijdens het Lente Event. Als SKVR-leraar bracht hij nieuwe kunsttechnieken op een speelse manier over. Zijn lessen zijn geen gewone knutselclub, maar een echte kunstclub waar plezier en creativiteit vooropstaan.

Mart benadrukt in zijn lessen het belang van trots. Leerlingen moeten trots zijn op hun creaties, zelfs als ze nooit dachten dit te kunnen. Hij ziet ouders verrast worden door de prachtige resultaten. “Geen knutselclub, maar een echte kunstclub,” zegt Mart. Plezier staat voorop, talent is meegenomen. Iedereen kan groeien in kunst, aldus Mart.

Het Lente Event was niet alleen een creatieve ontdekking, maar ook een kans voor leerlingen om zelfvertrouwen te kweken. Mart blijft zich inzetten voor jongeren, waarbij plezier en trots centraal staan in zijn inspirerende kunstlessen.

Bouwinspecteurs in actie

Team Toekomst heeft weer een positieve impact gemaakt. Hieronder lees je het verhaal van een van onze linkwerkers. Een prachtig voorbeeld van hoe wij samenwerken in de wijk.

“ Een collega bracht de schrijnende situatie van een gezin onder onze aandacht, waarbij ernstige gebreken in hun woning al vier jaar lang voor problemen zorgden. Schimmel, lekkage, roest – de lijst was lang.

De gezondheid van de kinderen leed eronder, met hen gedwongen om samen op één kamer te slapen, en een ander kind dat noodgedwongen bij de ouders op de slaapkamer verbleef. Een onwenselijke situatie die moeder met de handen in het haar achterliet. Ondanks jarenlange inspanningen bij de woningcorporatie en zelfs een juridische strijd met een advocaat, leidde dit helaas niet tot een positieve uitkomst.

Gelukkig stond Team Toekomst niet stil! Na een doortastende actie heb ik de bouwinspecteur, Joey Reigina, ingelicht en hem gevraagd de zaak opnieuw te bekijken. Met de hulp van de opzichter van Havensteder werd de woning grondig geïnspecteerd.

Het resultaat? Na de inspectie werden de geconstateerde gebreken aan Havensteder doorgegeven, en hebben we geweldig nieuws ontvangen! Havensteder heeft de aannemer opdracht gegeven om de benodigde herstelwerkzaamheden uit te voeren. De bewoonster wordt binnenkort door de aannemer gebeld voor een afspraak, en ze ontvangt hierover ook een brief vanuit Havensteder. “

Dit succesverhaal onderstreept de waarde van Team Toekomst en onze efficiënte samenwerking met bouwinspecteurs. We zijn niet alleen in staat geweest om dit gezin te helpen, maar ook vele anderen in vergelijkbare situaties.

Team Toekomst in het nieuws:
Sociaal werk werkt!

De jury heeft intussen drie genomineerden geselecteerd voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar. Voorafgaand aan de eindstrijd, blikken we met de drie finalisten van 2023 en hun leidinggevenden, terug op hún jaar als ambassadeur sociaal werk.
 
De winnares van vorig jaar: Yamina en Mirjam van Team Toekomst vertellen in hun interview over de verkiezing en hun voorbeeldfunctie. En over present zijn, niet oordelen maar luisteren, en beloften nakomen.


Had je dit aanmoedigingsfilmpje van burgermeester Aboutaleb al gezien? ⬇️ 

Samen de pleinen op

Dagelijks wordt er op de pleinen in Delfshaven een boeiend programma georganiseerd speciaal voor de kinderen uit de wijk. Ontdek het diverse aanbod op onze website. Binnenkort zullen er gloednieuwe flyers worden verspreid in de wijk, waardoor je nog meer inzicht krijgt in de activiteiten die we te bieden hebben.

De komende maanden:


Bospolderplein:

Park 1943

Talentscouting bij Team Toekomst

Tijdens de bijeenkomst van Project Talentscouting

Op 15 februari organiseerden we in onze wijkhub een inspirerende bijeenkomst, mede mogelijk gemaakt door het project Talentscouting van de gemeente Rotterdam.

Sinds 2023 begeleiden we ouders in onze trajecten naar opleiding en werk. We zien in onze wijk veel onontdekt talent en tijdens de twee jaar dat we gezinnen begeleiden, zien we vaak het moment waarop ze weer durven te dromen en te investeren in zichzelf.
 Ook zonder diploma zijn er mogelijkheden om aan de slag te gaan, bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker of onderwijsassistent. De inspiratiesessies, zoals die op 15 februari, motiveren ouders om hun talenten te benutten en aan het werk te gaan. We begeleiden hen hierbij 1-op-1, met onze wijkwerkcoach Hakima Tourich.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn, Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief.