Van maandag 21 december tot en met woensdag 23 december en van maandag 28 tot en met woensdag 30 december vond in Park 1943 het Winterevent Delfshaven 2020 plaats.

Dit event was georganiseerd door UitJezelf in samenwerking met Team Toekomst, School Sport Vereniging (SSV), SKVR, Gameclub Delfshaven en Daily Events.

Kinderen uit groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool uit Delfshaven (BospolderTussendijken) konden zich aanmelden via Team Toekomst. 

Gedurende de drie dagen is er dagelijks aandacht geweest voor coronaproof sport, cultuur, mediaonderwijs of E-gamen. Daarnaast zijn er ook bewustwording- en een techniekactiviteit ingepland. 

Voor kinderen/ouders die het willen is het daarnaast ook mogelijk geweest om deze drie dagen ook aanvullend leerondersteuning te krijgen, om zo aan de mogelijk opgelopen leerachterstand met taal of rekenen te werken.

Ondanks de kou en covid-19 hebben 120 kinderen uit de wijk zich ingeschreven en hebben ongeveer 60 kinderen meegedaan. Alle kinderen die zijn ingeschreven worden na afloop van het event benaderd voor het structureel deelnemen aan de schoolsportvereniging, de reguliere vereniging, wijkmuziekschool of andere activiteiten. Team Toekomst pakt dit op. In de nazorgfase van de Zomercampus010 heeft dit er toe geleid dat 10% van de deelnemers nu structureel ergens lid is, of structureel deelneemt aan naschoolse educatie-activiteiten. Wij schatten in dat we ook nu weer 10% structureel lid maken.