Beste lezer,

We blikken met veel plezier terug op een geslaagde maand mei, vol met leuke activiteiten en waardevolle momenten.

In deze nieuwsbrief lees je alles over:

 • Een volgeboekt Mei Event
 • Een dagje Plaswijckpark dankzij Kiwanis Nederland
 • Een blik vooruit op juni 2024
 • Een uniek werktraject voor ouders en jongeren!
 • Nieuwe vacatures!

Feestelijke afsluiting traject Team Toekomst

Op 21 juni is de afsluiting van het tweejarige traject van Team Toekomst met 54 kinderen van 7 basisscholen in Delfshaven! Samen met scholen, partners, wijknetwerkers en onze linkwerkers pakken we groots uit om deze mijlpaal te vieren tijdens een feestelijk event bij Pier 80.

Tijdens deze middag presenteren linkwerkers met trots de prachtige ontwikkelingen die de kinderen de afgelopen twee jaar hebben doorgemaakt. En wat is er nu mooier dan deze prestaties te bekronen met een officieel certificaat? Dat moment beleven we samen met de kinderen, hun ouders en alle betrokkenen.

Een middag vol inspiratie en succesverhalen
We nodigen alle partners en betrokkenen van harte uit om samen met ons te proosten op het succes van de 57 kinderen. Laat je inspireren door hun verhalen en geniet van een gezellige middag met een hapje en een drankje.

Ben je een partner en wil je graag komen?
Je ontvangt een aparte uitnodiging in je mailbox.

Herinner je je nog het fantastische filmpje dat Open Rotterdam vorig jaar maakte over Team Toekomst? Bekijk het fragment hier terug:

Terugblik Mei Event: 100 stralende kinderen!

De schoolvakantie is voorbij, maar de herinneringen aan het Mei-Event van Team Toekomst leven nog lang voort! Drie dagen lang vulden we de wijk met uitdagende sport- en cultuuractiviteiten voor meer dan 100 enthousiaste kinderen.

Van boksen tot hoelahoep, van voetbal tot hockey, van vioolles tot schilderen: er was voor ieder wat wils. De kinderen konden samen eten, drinken, spelen en nieuwe talenten ontdekken. En wat nog leuker is: veel nieuwe vriendjes werden er gemaakt!

Volgeboekte workshops en blije kinderen

Alle workshops waren tot de laatste plaats volgeboekt. Drie dagen lang bruiste het in de Pupillenbuurt, Post West, Pier80 en OBS Finlandia van activiteiten. De kinderen genoten van het gevarieerde programma en gingen met een voldaan gevoel naar huis.

“Mijn zoon wilde niet meer naar huis!”, aldus een enthousiaste ouder. “En zelfs niet op vakantie!”, voegde een andere ouder toe. “Hij heeft in drie dagen ontzettend veel plezier beleefd en nieuwe vrienden gemaakt.”

Dank aan alle betrokkenen!

We willen iedereen bedanken die dit event mogelijk heeft gemaakt: 

De locaties: de Pupillenbuurt, Post West, Pier 80 en OBS Finlandia. En de fantastische aanbieders: Rotterdam Sport Support, SKVR, Mesa Sport, De Koddige Koning, Hockeyclub Delfshaven, Kick-it Academy, iTeachers, Art Academy Rotterdam en Xzieje.

20% van de kinderen wordt lid

Wist je dat we na het event de gezinnen nabellen en dat het ons altijd lukt om minimaal 20% van de kinderen ergens te laten lid worden? Daar doen we het natuurlijk allemaal voor! 

Gratis dagje Plaswijckpark voor Team Toekomst gezinnen!

Zaterdag 25 mei genoten tientallen gezinnen van Team Toekomst van een gratis dagje Plaswijckpark. Al 20 jaar organiseert Stichting Kiwanis deze speciale dag voor Rotterdamse kinderen om ze lekker naar buiten te laten gaan. Ondanks de regenachtige dag stonden ouders en kinderen al vanaf 10:00 uur te springen om te beginnen met een dag vol plezier (de teller stond om 13:00 uur op 349 kinderen!).

In het najaar kwam Leo Kathman van Kiwanis Nederland in contact met Team Toekomst directeur Mirjam van Rijn voor kerstpakketten voor kinderen in Delfshaven. Na deze fijne samenwerking kregen de gezinnen van Team Toekomst nu de kans om samen te genieten van een leuke dag in Plaswijckpark.

Samen met Gro-up hielp Leo de hele dag gezinnen bij de ingang. Via Gro-up, Stichting MANO, WMO Radar en Team Toekomst waren kinderen uit heel Rotterdam uitgenodigd om te komen spelen, rennen en ravotten in de buitenlucht.

Over Stichting Kiwanis:

Kiwanis is een internationale organisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen. In lokale clubs en netwerken organiseren Kiwanis-leden activiteiten en projecten om kinderen te helpen en te ondersteunen.In Nederland is Kiwanis al sinds 1965 actief en telt de organisatie meer dan 1800 leden.

Opening Familie Servicepunt bij OBS Finlandia

Op 7 juni opent OBS Finlandia haar deuren in een gloednieuw jasje. Samen met de school viert Team Toekomst de start van een nieuw tijdperk, waarin we nóg beter onderwijs kunnen aanbieden aan kinderen uit de buurt.

Samenwerking voor sterker onderwijs

Onze wijknetwerker Sevgi heeft met OBS Finlandia de handen ineengeslagen om de ondersteuning aan gezinnen te optimaliseren. De naam van de school verandert, maar dat is niet het enige. We openen samen met de school de gloednieuwe Ouderkamer, waar ouders en kinderen tijdens en na schooltijd extra begeleiding kunnen krijgen op diverse thema’s.

Tijdens de opening licht Sevgi de ouderkamer en het familieschool-concept toe, dat de school en Team Toekomst het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Dit concept stelt dat wanneer de thuissituatie voor een kind optimaal is, leren op school vanzelfsprekender wordt. Team Toekomst en Finlandia werken nauw samen om elk gezin de nodige ondersteuning te bieden. De school richt zich op het onderwijs, terwijl de ouderkamer is omgevormd tot een familie servicepunt. We organiseren vakantie- en naschoolse activiteiten, en begeleiden gezinnen die dat nodig hebben totdat ze weer op eigen kracht staan en de kinderen weer optimaal kunnen leren. De Finlandia is de eerste school waar we dit concept op deze manier vormgeven en we hopen dit in de toekomst met andere scholen uit te breiden.

Tijdens de feestelijke opening op 7 juni:

 • Geeft Sevgi een presentatie over de ouderkamer en de toekomstplannen.
 • Ontdek je de gloednieuwe bibliotheek en kledingbank tijdens een rondleiding door de school.
 • Geniet je van een spetterend optreden van de brassband, samen met wethouder Faouzi Achbar en Burgemeester Aboutaleb!
 • Bewonder je een dansvoorstelling op het schoolplein, mede mogelijk gemaakt door de Stadsmariniers.

De wijk is van harte welkom 

We nodigen de hele wijk van harte uit om samen met ons dit feestelijke moment te vieren. Kom langs, ontmoet de betrokkenen, en ontdek hoe OBS Finlandia en Team Toekomst samen de toekomst van de kinderen in Delfshaven vormgeven.

Werktraject voor ouders en jongeren in de wijk!

Achter de schermen werken we hard aan een gloednieuw concept: een werktraject voor ouders en jongeren uit de wijk. Binnenkort lanceren we dit unieke project, met als doel meer mensen aan het werk te helpen. Jobcoach Hakima is al druk bezig met de voorbereidingen en kan niet wachten om van start te gaan.

Bij dit werktraject komt meer kijken dan alleen sollicitatiebegeleiding en CV-hulp. We bieden ook praktische ondersteuning, zoals het regelen van een fiets. Laatst deden we nog een oproep voor gratis fietsen, en met succes! Maar we zijn nog steeds op zoek naar meer, zowel voor kinderen als volwassenen. Fietsen zijn cruciaal voor mobiliteit in de stad en dragen bij aan een actieve en gezonde leefstijl. 

Help jij ons om meer kinderen de kans te geven om te fietsen?
Doneer een fiets door een mail te sturen naar mirjam@teamtoekomst.nl.

Wat doet een linkwerker zoal? 

Sibel is één van onze fantastische linkwerkers die met haar creativiteit en inzet écht het verschil maakt voor de kinderen die ze begeleidt.

Recent organiseerde Sibel een bijzondere activiteit voor drie leerlingen. Ze liet ze een poppenhuisafbeelding zien en vroeg ze om twee poppen te kiezen: één die ze nu zijn en één die ze graag zouden willen zijn. Na een openhartig gesprek over hun keuzes, mochten ze hun eigen droomhuis knutselen.

Waardevolle inzichten

Deze activiteit gaf de kinderen waardevolle inzichten in hun eigen persoonlijkheid en hielp ze om meer over zichzelf te ontdekken. Zo koos één kind een verdrietige pop op zolder, maar wilde graag een lachende en blije pop zijn.

Een krachtige oefening

Sibel heeft deze opdracht zelf geoefend tijdens haar opleiding en ervaart nu de kracht ervan in de praktijk. De kinderen waren tijdens de activiteit vol verbazing over de poppenhuisafbeeldingen, maakten zorgvuldige keuzes en deelden openhartig hun gevoelens. Het was een intense maar leerzame ervaring voor iedereen!

Sibel is een voorbeeld van hoe een linkwerker meer kan doen dan alleen ondersteuning bieden. Ze creëert een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen en groeien.

Benieuwd naar meer verhalen van onze linkwerkers?

Blijf onze nieuwsbrief in de gaten voor meer inspirerende voorbeelden van hoe onze linkwerkers het verschil maken in het leven van kinderen.

Op zoek naar nieuwe collega’s!

Maak jij het verschil in de toekomst van kinderen? Team Toekomst is op zoek naar een enthousiaste en gedreven Linkwerker om ons team te versterken.

Als linkwerker:

 • Begeleid je kinderen op weg naar een mooie toekomst.
 • Werk je samen met school, ouders en wijkpartners.
 • Bouw je gedurende twee jaar een vertrouwensrelatie op met elk kind en gezin.
 • Bied je de beste ondersteuning op maat.

Ben jij:

 • Een echte verbinder met een groot hart voor kinderen?
 • Creatief en oplossingsgericht?
 • Betrouwbaar en geduldig?
 • Minimaal MBO-niveau?

Dan is deze baan iets voor jou! De beoogde startdatum is 1 september 2024.

Vacature voor Projectmedewerker

Team Toekomst is op zoek naar een Projectmedewerker wijkprogrammering tijdens de voor- en naschoolse activiteiten en de plein- en de vakantieprogrammering in Delfshaven en omgeving. Deze organisator heeft affiniteit met kinderen en werkt graag met wijkpartners.

Meer informatie en solliciteren: Ga voor meer informatie over de functie en het solliciteren naar https://teamtoekomst.nl/vacatures