De lente is in volle gang! De zon schijnt, de vogels fluiten en onze teams bruisen van energie. Ook deze maand hebben we weer hard gewerkt om de toekomst van de jeugd een stukje mooier te maken.

In deze nieuwsbrief nemen we je graag mee in onze hoogtepunten van de afgelopen maand. We delen inspirerende verhalen, laten je kennismaken met onze nieuwste projecten en lichten we toe hoe we samen met jou de wereld om ons heen nog beter kunnen maken.

MOOIE ONTWIKKELINGEN BIJ OBS FINLANDIA

Wijknetwerker Sevgi Altunok is een onmisbare kracht geworden bij OBS Finlandia. De afgelopen maanden heeft ze hard gewerkt om een kamer die voorheen als rommelhok fungeerde om te toveren tot een gezellige spreekkamer voor haar en de gezinnen: een huiselijke ontmoetingsplek. Elke dinsdag en donderdag is Sevgi te vinden in haar “Ouderenkamer” (met natuurlijk heerlijke koffie!) waar ze gezinnen ondersteunt bij diverse hulpvragen.

De before & after van de Ouderenkamer bij OBS Finlandia

Opening Ouderkamer
Op 7 juni wordt de Ouderenkamer bij OBS Finlandia feestelijk geopend. Houd je mailbox in de gaten voor de uitnodiging!

Kledingbank
Naast de Ouderenkamer heeft Sevgi, samen met de school en met behulp van vrijwillige moeders, ook een kledingbank opgericht op de zolderverdieping van de school. Wekelijks worden er nieuwe, mooie kledingstukken gedoneerd. “Er is voor elke leeftijd wat wils: van baby’s tot tieners, en zelfs de moeders vinden hier soms iets leuks, zoals een tasje,” vertelt Sevgi trots. De kledingbank is elke dinsdag- en donderdagochtend geopend van 08:30 – 10:00 uur.

€13.000,- OPEN OPROEP BOSPOLDER TUSSENDIJKEN

Team Toekomst heeft €13.000,- binnengehaald in de eerste ronde van de Open Oproep in Bospolder Tussendijken. Dit nieuws volgt na een succesvolle pitch voor de BoTu – buurtraad. De aanvraag is gedeeltelijk goedgekeurd, waardoor meerdere initiatieven binnen Bospolder Tussendijken kunnen profiteren van het beschikbare budget.

Deze subsidie is specifiek bedoeld voor de uren van onze wijknetwerker. Hierdoor kan de wijknetwerker zich optimaal inzetten voor de gezinnen in Delfshaven en hen de nodige ondersteuning bieden.

SAMENWERKINGSPLAAT SKVR: DROMEN OVER GELIJKE KANSEN IN 2030!

Sinds 2020 slaan we met trots de handen ineen met het SKVR. Net als wij gelooft SKVR in gelijke kansen voor alle kinderen. Door middel van krachtig cultuuronderwijs brengt SKVR verandering en creëert kansen.

We zijn dankbaar voor deze waardevolle samenwerking. Dankzij SKVR kunnen kinderen in Delfshaven kennismaken met diverse cultuuractiviteiten. De gedreven docenten van SKVR bezoeken onze scholen en bieden workshops aan in diverse disciplines, zoals vioolspelen, drummen, dansen, schilderen, tekenen en boetseren.

Om onze gezamenlijke ambities te visualiseren, werken we momenteel aan een inspirerende samenwerkingsplaat voor de komende zes jaar. Deze plaat staat symbool voor de dromen die we samen willen realiseren: gelijke kansen voor ieder kind in 2030!

We geloven dat kunst een krachtige tool is om talenten te ontplooien, grenzen te verleggen en zelfvertrouwen te stimuleren. Door de kracht van cultuur met elkaar te benutten, leggen we de basis voor een inclusieve en kansrijke toekomst voor alle kinderen in Delfshaven.

Blijf op de hoogte
Volg ons op onze Instagram voor meer informatie over onze samenwerking met SKVR en de leuke activiteiten die we organiseren voor de kinderen in Delfshaven.

TEAMDAG: CREATIEVE BLIK OP DE TOEKOMST

Team Toekomst breidt zich steeds meer uit. Om de teamspirit te bevorderen en de onderlinge banden te verstevigen, organiseerden we op 25 april een inspirerende Teamdag met alle werknemers.

Tijdens deze dag blikten we terug op het afgelopen kwartaal, met al zijn hoogtepunten en geleerde lessen. We deelden onze ervaringen en bespraken de successen die we samen hebben behaald. Daarna richtten we onze blik op de toekomst. We bespraken onze missie en visie, hernieuwden onze commitment aan de kernwaarden van Team Toekomst en maakten concrete plannen voor de komende maanden. Om de dag extra feestelijk af te sluiten, genoten we van een heerlijke lunch, verzorgd door Avenue Nine.

Na de middagpauze was het tijd voor een creatieve teambuildingactiviteit: schilderen. In het atelier van Sonja van Dolron, gelegen naast het Sparta-stadion, kregen we een spannende opdracht: elkaars portret schilderen.
Met veel plezier en enthousiasme gingen we aan de slag. De creatieve energie stroomde door de ruimte en resulteerde in prachtige kunstwerken. Het was een inspirerende afsluiter van een waardevolle Teamdag, die ons dichter tot elkaar bracht en ons motiveerde om met frisse blik de toekomst in te gaan.

Een geslaagde dag met een fantastisch resultaat! Bekijk het filmpje terug op Instagram:

BEDANKT, INEKE!

Met veel dankbaarheid en waardering nemen we afscheid van onze geliefde leefstijlcoach, Ineke. Ineke heeft haar missie bij ons met succes afgerond en zet haar gedrevenheid en expertise nu in ten behoeve van OBS Finlandia.

Op 22 april nam ze afscheid van ons team. Na de meivakantie start ze vol enthousiasme met haar nieuwe avontuur bij OBS Finlandia. We hebben er alle vertrouwen in dat je daar net zoveel impact zult maken als bij ons!

HET MEI EVENT IS VOL!

Tijdens de meivakantie organiseren we, in samenwerking met onze partners, een gevarieerd programma vol sport- en cultuuractiviteiten. Kinderen kunnen zich uitleven met voetbal, boksen en hockey, hun creativiteit de vrije loop laten met schilderen en hun muzikale talenten ontplooien tijdens muziekworkshops. Drie dagen lang plezier en avontuur!

De populariteit van onze vakantie-events is enorm: alle workshops zijn volgeboekt. Op onze website vind je de complete planning van de activiteiten.

Wees gerust: in de volgende nieuwsbrief delen we uitgebreide succesverhalen van de meivakantieactiviteiten! Houd ondertussen de socials in de gaten voor leuke updates.