Met trots blikken we terug op een vruchtbare maand. Elke dag zetten we ons met hart en ziel in om onze missie te realiseren: ieder kind op een club. We geloven dat sport, spel en cultuur een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. Door deel te nemen aan een club leren ze nieuwe vaardigheden, maken ze vrienden en krijgen ze plezier. En dat is precies waar we het bij Team Toekomst voor doen!

Deze maand hebben we weer mooie stappen gezet:

  • Meer activiteiten op de pleinen
  • Drie nieuwe leden in ons team
  • Partner in het zonnetje: Erna Truijens van de SportSpullenBank
  • Teamlid uitgelicht: Fatma Yilmaz
  • Een onvergetelijke dag bij Feyenoord Basketball met linkwerker Matthew 

 
Deze successen zijn te danken aan de inzet van onze fantastische teamleden, de betrokkenheid van onze partners. Samen maken we het verschil voor de kinderen in Delfshaven!

HET WORDT STEEDS DRUKKER OP DE PLEINEN!

Elke schooldag?! Ja, echt waar! Elke dag is er nu een programma vol gratis activiteiten voor kinderen vanaf groep 3 op de pleinen in Delfshaven!

Sport, spel en plezier voor iedereen:

Naast sport, nog meer te beleven

De WijkCultuurSchool, in samenwerking met het SKVR, breidt haar aanbod steeds meer uit. Denk aan muziek, dans, theater en creatieve workshops.

DRIE NIEUWE LEDEN VOOR TEAM TOEKOMST!

We zijn blij om te kunnen melden dat ons team deze maand is versterkt met drie nieuwe toppers!
Zo is Mohamed Tourich afgelopen maand bij ons aan de slag gegaan. Hij zorgt ervoor dat onze administratie piekfijn op orde is, zodat wij ons onbezorgd kunnen focussen op onze missie: de toekomst van de kinderen in Delfshaven.

Annabel Moor en Jenna Verhaaf zijn onze nieuwe onderzoekstragiaires van de Erasmus Universiteit. Zij gaan duiken in onze verzamelde data en onderzoek doen naar het rimpeleffect van Team Toekomst. Zij gaan niet alleen de directe, maar ook de indirecte  impact van Team Toekomst meten!

We heten Mohamed, Annabel en Jenna van harte welkom bij Team Toekomst!

☀︎ EEN PARTNER IN HET ZONNETJE … De SportSpullenBank!

Een Rotterdamse parel in de strijd tegen armoede en voor gelijke sportkansen.

Op een zonnige dag in maart bezocht Team Toekomst Erna Truijens, de drijvende kracht achter de SportSpullenBank, in haar Rotterdamse loods aan de Roentgenstraat.

De passie en toewijding van Erna spatten er vanaf terwijl ze ons rondleidde door haar sportieve paradijs. Twee enthousiaste studenten van de Johan Cruijf Academy hielpen Erna met het uitladen van de opvallend grote bus. De bus was gevuld met nieuwe en tweedehands sportkleding en -materialen, klaar om gesorteerd en gecontroleerd te worden op kwaliteit, sport en maat.

“Deze toppers zijn studenten van de Johan Cruijf Academy in Amsterdam,”  vertelde Erna ons. “Ze kwamen bij mij terecht voor hun minor. Hun officiële opdracht is al lang afgerond, maar ze vinden het geweldig om me te blijven helpen. Wat een mazzel heb ik toch!”

De SportSpullenBank zamelt tweedehands sportkleding en -materialen in en verdeelt deze via maatschappelijke organisaties aan mensen met een beperkt budget.

De loods bruist van activiteit. Mensen komen langs voor nieuwe sportkleding, kleding wordt gesorteerd in de drie grote hallen en sinds kort is er zelfs een FietsenBank met kwaliteitsfietsen voor diegenen die het hard nodig hebben.

“Zonder deze kanjers zou ik het echt niet redden!”  aldus Erna terwijl ze haar trouwe teamleden met een glimlach bekeek.

Samenwerking met Team Toekomst

Sinds 2019 is de SportSpullenBank met trots partner van Team Toekomst. Samen zorgen we ervoor dat kinderen in Delfshaven de juiste sportuitrusting hebben om met plezier te kunnen sporten.

De SportSpullenBank is meer dan alleen een plek waar je sportartikelen kunt krijgen. Het is een bruisend centrum waar mensen met elkaar in contact komen, zich gesteund voelen en waar de droom om te sporten voor iedereen werkelijkheid kan worden.

Wil je meer weten of de SportSpullenBank steunen? Lees meer op de website van de SportSpullenBank.

FATMA YILMAZ: WIJKNETWERKER MET GOUDEN HART

Vol passie en toewijding zet Fatma Yilmaz zich in voor de gezinnen in Delfshaven. Haar enthousiasme is aanstekelijk en haar gedrevenheid bewonderenswaardig.

“Op dinsdagmiddag heb ik de ‘blije les’,” vertelt ze. “Dan komen er kinderen bij me die extra huiswerkhulp nodig hebben.

Het is fantastisch om te zien hoe ze opknappen als ze de stof eindelijk begrijpen.” 

De ‘blije les’ is slechts een greep uit de vele activiteiten die Fatma organiseert. Ze helpt gezinnen met het aanvragen van toeslagen, bemiddelt bij conflicten met huisbazen en ondersteunt hen bij het vinden van een passende woning.

Een rots in de branding
Fatma’s betrokkenheid wordt enorm gewaardeerd door de gezinnen die ze helpt. “Een paar weken geleden kwam er een moeder bij me die een urgentie aanvraag had gedaan,” deelt ze. “Ze was helaas bestolen door een tussenpersoon en had daardoor veel geld verloren. Ik heb haar geholpen met een nieuwe aanvraag en nu wacht ze op een passende woning.”

Een community creëren
Fatma ziet haar werk als meer dan een baan. “Ik heb het gevoel dat ik een soort mini-stad heb gecreëerd,” zegt ze met een glimlach. “Ik als burgermeester en de mensen in Delfshaven zijn mijn burgers, mijn familie. Ik ben er om ze te helpen en te ondersteunen waar ik kan.”

Een inspiratiebron
Fatma’s passie, geduld en toewijding maken haar onmisbaar voor de mensen in Delfshaven. Ze is een inspiratiebron voor ons allen en laat zien wat er mogelijk is wanneer je je hart en ziel inzet voor anderen.

📸: Luka de Kruijf

SBO LUCAS BELEEFT ONVERGETELIJKE DAG BIJ BASKETBALWEDSTRIJD FEYENOORD

Zaterdag 23 maart beleefden 15 kinderen van SBO Lucas een bijzondere dag dankzij Matthew. Hij is linkwerker bij SBO Lucas, waar hij kinderen ondersteund in o.a. hun talentontwikkeling. Hij nam hen mee naar een basketbalwedstrijd van Feyenoord tegen Leuven Bears.

Een betrokken linkwerker
Matthew is meer dan alleen een linkwerker. Hij is een mentor, een vriend en een vertrouweling voor de kinderen van SBO Lucas. Hij zet zich met hart en ziel in om hun talenten te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. 

De basketbalwedstrijd was een perfect voorbeeld van Matthews toewijding. Hij had de tickets al maanden van tevoren geregeld en zorgde ervoor dat de kinderen er een dag van zouden maken. Hij regelde vervoer, snacks en drankjes, en hij juichte mee met de kinderen tijdens de wedstrijd.

Een mooie ervaring

De spanning was voelbaar toen de kinderen zich op het schoolplein verzamelden. Ondanks de regen waren ze enthousiast om op pad te gaan. Met de metro reisden ze naar de Sportcentrum Feijenoord, waar ze met chips en limonade klaar waren voor de start van de wedstrijd. De cheerleaders zorgden voor een spectaculaire sfeer en de kinderen van SBO Lucas lieten zich niet onbetuigd. Ze juichten hard voor Feijenoord en genoten van de spannende momenten op het veld.

In de pauze trakteerde directeur Jacco van de Burgt de kinderen op een patatje. Dit smaakte natuurlijk extra lekker na al het gejuich. Na afloop van de wedstrijd, die Feyenoord helaas nipt verloor, kregen de kinderen de kans om met het hele team op de foto te gaan. Een ervaring die ze nog lang zullen koesteren.

“De wedstrijd en de patat waren het leukste!”, riepen de kinderen enthousiast. Moe maar voldaan keerden ze terug naar Delfshaven, met een schat aan nieuwe herinneringen.

“Ik ben blij dat ik met dit ‘uitje’ de kinderen een mooie herinnering heb kunnen meegeven. De onderlinge verbinding die tijdens de wedstrijd ontstaat, daar doe je het voor. Ook super mooi om te zien dat een club als Feyenoord Basketball het belang van ons bezoek inziet. Dat het effect van ons ‘uitje’ niet stopt onderweg naar huis maar dat dit blijvend is. Ik hoop ook met andere partijen dit mogelijk te kunnen maken voor de kinderen want dit soort ‘uitjes’ zijn eigenlijk leermomentjes. Laten we daarom met en van elkaar leren.”

Linkwerker Matthew

De dag bij de basketbalwedstrijd was een groot succes. De kinderen van SBO Lucas hebben genoten van een ervaring die ze nog lang zullen koesteren.