De link werkers van Team Toekomst zijn bijna allemaal (op Romy) na moeders uit de wijk met een groot netwerk, veel vertrouwen van gezinnen en ervaringsdeskundige, omdat ze ook zelf een gezin hebben met alle aandachtspunten van dien.

Link werkers zijn dan ook niet geselecteerd op hun diploma, maar op hun intrinsieke motivatie en rol in de wijk. Die rol is het allerbelangrijkst en zorgt voor bereik, vertrouwen en duurzame impact. Maar, de link werkers doen vervolgens een opleiding die hen ook inhoudelijk en theoretisch stut, zodat zij die informele rol versterken met de kennis van een professional. Met dank aan het programma Veerkrachtig Botu en twee private fondsen worden de opleidingskosten vergoed van link werker Yamina Ayadi, die na de zomervakantie is gestart met de opleiding Social Work.

Zoals Yamina het zelf aangeeft: “Ik heb bij de wijkmanager aangegeven dat ik heel graag mijn diploma wil behalen en door privé omstandigheden nooit de kans heb gekregen om mijn diploma te behalen. Ze was heel positief over het idee, want ze weet wat ik al jaren doe in de wijk. De wijkmanager heeft vanuit het veerkrachtprogramma een budget geregeld voor bewoners die graag willen studeren maar het budget er niet voor hebben. Daarnaast zijn nog andere middelen mogelijk gemaakt. De opleiding is een aanvulling op mijn werk als Linkwerker: soms heb je de expertise wél, maar niet de theorie. Ik hoop dat ik andere moeders inspireer om ook de stap te zetten naar een opleiding. Als ze vragen hebben, laat ze contact opnemen met Mirjam of mijzelf. “