Beste lezer,

De zonnige maand juni zit er helaas alweer op, maar we blikken met veel plezier terug op een periode vol met leuke activiteiten, leerzame momenten en waardevolle successen. In deze nieuwsbrief delen we graag al onze hoogtepunten met je!


Lees snel verder om te ontdekken:

  • De impact van Team Toekomst
  • Subsidie brugfunctionaris
  • In de hoogte bij Fun Forest
  • Hoe een likje verf kan bijdragen aan een veilig gevoel
  • Opening Familie Service Punt
  • Feest! Afsluiting tweejarig traject

DEZE ZOMER STAAT IN HET TEKEN VAN IMPACT

We zijn momenteel druk bezig met de impactrapportage van leergang 4 (2022 – 2024) en zijn afgelopen maand ook nog een genomineerd voor de Impactmakerprijs 2023-2024! Deze maand neemt JMK Media een reportage op, waarna alle genomineerden beoordeeld worden door een jury. Deze jury kiest de winnaar voor de Impactmakerprijs 2023/2024.

Continue verbeteren en impact vergroten

Wij geloven in de kracht van data om te leren en onze impact te vergroten. Door data te analyseren en te vertalen naar concrete acties, kunnen we gerichter werken en écht verschil maken voor jongeren en hun gezinnen.

Waarom zijn wij genomineerd?

  • We baseren onze aanpak op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve methodes.
  • We werken nauw samen met gezinnen en andere professionals in de wijken.
  • We creëren een veilige en vertrouwde omgeving waar jongeren zich optimaal kunnen ontwikkelen.
  • We geloven in de kracht van kleine stappen en vieren elke overwinning.


Zowel de juryprijs als de publieksprijs worden uitgereikt tijdens een live event op 10 oktober 2024. Mis het niet en steun ons op weg naar meer impact!

SCHOLEN GEHOLPEN MET SUBSIDIE BRUGFUNCTIONARIS

Dankzij de toekenning van de subsidie voor brugfunctionarissen, kunnen scholen een linkwerker inzetten. Hierdoor krijgen gezinnen vroegtijdig de ondersteuning die ze nodig hebben. Tegelijkertijd worden andere schoolmedewerkers ontlast, waardoor ze zich beter kunnen focussen op hun kerntaak: lesgeven.

Meer linkwerkers, meer kansen!

De resultaten van de subsidieaanvraag zijn binnen. Met deze subsidie kan Team Toekomst worden uitgebreid met extra linkwerkers, waardoor nog meer gezinnen de hulp kunnen krijgen die ze verdienen.

Afgelopen maand zijn er vacatures voor linkwerkers opengesteld, niet alleen in Delfshaven, maar ook in Crooswijk, het Oude Noorden en starten we vanaf september in het voortgezet onderwijs (Design College).

Veel animo voor werken bij Team Toekomst

We ontvingen maar liefst 80+ sollicitaties voor de openstaande vacatures voor Linkwerker en Projectmedewerker Organisatie & Planning. De vacatures zijn dan ook per direct gesloten.

Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich willen inzetten voor de toekomst van de jeugd binnen Team Toekomst. De krapte in de zorg- en welzijnssector is groot, maar we merken dat steeds meer mensen zich geroepen voelen om hier iets aan te doen. 

We willen iedereen die heeft gesolliciteerd hartelijk bedanken voor hun interesse en enthousiasme. We nemen spoedig contact op met de kandidaten die het beste aansluiten bij de profielen. Ook al zijn de vacatures nu gesloten, we bewaren alle sollicitaties. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen inzetten voor een betere toekomst voor de jeugd. Wie weet, komen we binnenkort met nieuwe vacatures via Buurtalent!

DE HOOGTE IN BIJ FUN FOREST!

Zaterdag 8 juni beleefden de kinderen van Team Toekomst een onvergetelijke dag bij Fun Forest in het Kralingse Bos. Als afsluiting van hun tweejarig traject kregen ze een welverdiend avontuur cadeau: een dag klimmen en klauteren.

Met open armen werden we ontvangen door het enthousiaste team van Fun Forest. De instructies waren duidelijk en geduldig, waardoor alle kinderen vol vertrouwen aan het avontuur konden beginnen. Voor ieder wat wils: er waren parcours voor alle niveaus, van waaghalzen tot beginners.

De spanning en adrenaline gonsden door de bomen terwijl de kinderen zich met behendigheid en moed door de touwbruggen, netten en ziplines begaven.

“WAUW, dit is echt de mooiste dag van mijn leven!”, riep een van de kinderen enthousiast. Een ander kind aarzelde aanvankelijk: “Ik durf het niet!”, maar na de eerste stap overwon hij zijn angst en riep al snel: “Ik wil nog een keer!”

Na een middag vol avontuur en plezier genoten de kinderen van een heerlijke lunch en verfrissende limonade. De blije gezichten en voldane geluiden spraken boekdelen: dit was een dag om nooit te vergeten.

Dankjewel, Fun Forest!

Team Toekomst wil Fun Forest dan ook van harte bedanken voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke dag. We zijn enorm dankbaar voor hun gastvrijheid, geduld en enthousiasme. De kinderen hebben genoten van een unieke ervaring die ze nog lang zullen koesteren.

Deze dag was niet alleen een leuk uitje, maar droeg ook bij aan de teambuilding en het zelfvertrouwen van de kinderen. Ze hebben geleerd om hun grenzen te verleggen, samen te werken en elkaar te motiveren. En dat is precies waar Team Toekomst voor staat: kinderen de kracht en het zelfvertrouwen geven om hun dromen te verwezenlijken.

SAMENWERKING OPENT DEUREN NAAR STERKER ONDERWIJS IN ROTTERDAM

7 juni was een dag vol blije gezichten en trots bij OBS Mathenesse (voorheen OBS Finlandia) en Team Toekomst! We vierden de officiële opening van het gloednieuwe Familie Service Punt, een unieke plek waar ouders en kinderen tijdens en na schooltijd extra begeleiding en ondersteuning kunnen krijgen op diverse thema’s.

Dit bijzondere project is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen wijknetwerker Sevgi Altunok-Ekici van Team Toekomst en directeur Lisette van den Berg van OBS Mathenesse. Beiden delen de visie dat wanneer de thuissituatie optimaal is, leren op school vanzelfsprekender wordt.

Een plek waar kansen groeien

De voormalige ouderkamer is nu omgetoverd tot een bruisend servicepunt waar gezinnen met open armen worden ontvangen. Hier kunnen ze terecht voor hulp bij opvoeding, administratieve taken, of gewoon een luisterend oor. Ook worden er leuke vakantie- en naschoolse activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

Daarnaast is er een gloednieuwe kledingbank waar kinderen die dat nodig hebben passende kleding kunnen vinden. Ook is er een bibliotheek met boeken in diverse talen, om taalontwikkeling te stimuleren en leesplezier te bevorderen.

De Bouwerswerkplaats heeft met veel aandacht de ruimte omgebouwd tot een warme en uitnodigende plek waar iedereen zich welkom voelt.

Samenwerking als sleutel tot succes

Burgemeester Aboutaleb en Wethouder Faouzi Achbar vereerden ons met hun aanwezigheid bij de officiële opening. Met zichtbaar plezier knipte de burgemeester het lint door, symbolisch de deuren opendend naar een nieuwe toekomst voor de school en de wijk. In zijn speech benadrukte hij het belang van samenwerking en investering in de toekomst van onze kinderen.

“Veel handen maken licht werk”

aldus Aboutaleb. En dat was precies de sfeer tijdens de opening. Ouders, leerkrachten, wijkbewoners, en vertegenwoordigers van diverse organisaties kwamen samen om te proosten op wat er is bereikt en om vol enthousiasme vooruit te blikken naar de toekomst.

Kunstwerk als symbool van groei

De leerlingen van OBS Mathenesse hebben samen met kunstenaar Mart Bechtold van het SKVR een prachtig kunstwerk gecreëerd voor de Bioto-tuin op het schoolplein. Dit kunstwerk symboliseert de groei en ontwikkeling van de kinderen en de school.

Een woord van dank

We zijn enorm dankbaar voor de steun van alle partners die dit project mogelijk hebben gemaakt: Stichting Bevordering van Volkskracht, Job Dura Fonds, Marianne de Koning – De Verbindingskamer, Stichting BOOR, Michelle Struick, Gemeente Rotterdam, De stadsmariniers, Avril Schreurs & Lisette Magis, Bioto en het SKVR.

Ook bedanken we Vuurrood voor de prachtige nieuwe look en communicatiestrategie van het Familie Service Punt.

Samen met OBS Mathenesse en alle betrokkenen zetten we ons met hart en ziel in om alle kinderen in de wijk de kansen te geven die ze verdienen. We geloven dat door samen te werken we een sterkere toekomst kunnen creëren voor alle Rotterdamse kinderen!

HOE EEN LIKJE VERF KAN BIJDRAGEN AAN EEN VEILIG GEVOEL

Voor veel kinderen is een eigen kamer een plek van dromen en fantasie. Het is een plek om te spelen, te leren en te ontspannen. Maar voor sommige kinderen is dit vanzelfsprekende geluk helaas niet weggelegd. Zo ook voor het meisje met wie linkwerker Matthew van Team Toekomst onlangs in gesprek ging.

Tijdens hun gesprek over haar lievelingskleur, blauw, bleek dat haar kamermuren wit waren en ze geen bureau had. Wat voor het ene kind een vanzelfsprekendheid is, was voor haar helaas niet de realiteit.

Team Toekomst, samen met het Jeugd Educatiefonds, besloot hier iets aan te doen. Samen met het meisje gingen ze op zoek naar de perfecte blauwe kleur voor haar kamermuren.

“Ik heb nog nooit zo genoten van iemand met keuzestress”, lacht Matthew

Uiteindelijk kozen ze twee prachtige tinten blauw. Na het verven van de kamer was het tijd voor de volgende stap: een gloednieuw bureau van IKEA. Zo kon ze eindelijk een plek creëren om te tekenen, huiswerk te maken en spelletjes te spelen. Samen met haar familie verfde ze de kamer en zette ze het bureau in elkaar.

Dit verhaal laat zien dat geluk soms in de kleine dingen zit. Een likje verf, wat verfrollers en een bureau maakten voor dit meisje een wereld van verschil. Team Toekomst is trots dat ze haar kon helpen om haar droomkamer te creëren, een plek waar ze zich prettig en thuis voelt.

FEESTLIJKE AFSLUITING TRAJECT TEAM TOEKOMST KIDS!

Op vrijdag 21 juni vierde Team Toekomst met trots de succesvolle afronding van het tweejarige traject met maar liefst 56 Team Toekomst Kids! Wat een geweldige prestatie van alle kinderen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de kinderen, in het bijzijn van hun ouders, linkwerkers en partners, beloond met een welverdiende oorkonde voor hun harde werk en inzet.

De blije reacties van de kinderen waren hartverwarmend:

“Juf Fatma is the best! Door haar heb ik geleerd met mijn emoties om te gaan. Nu is het mijn tijd om te shinen!”, aldus een enthousiaste leerling van 10 jaar oud.

Deze reacties bevestigen eens de waardevolle impact van Team Toekomst. Samen met linkwerkers, wijknetwerkers, coördinatoren, andere collega’s en diverse samenwerkingspartners, heeft Team Toekomst deze kinderen de kans geboden om zich te ontwikkelen en te ontplooien.

“Een mooier cadeau kon ik me niet wensen dan deze afsluiting met zoveel trotse gezichten. Voor ieder kind is dit een mijlpaal om stil te staan bij zijn of haar eigen successen, en stiekem ook voor mijzelf. “We zijn ooit met z’n drieën gestart en nu passen we niet meer op de foto!”

Aldus coördinator linkwerker Yamina Ayadi. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Saida Ouarirou Waslati en Mirjam van Rijn, de drijvende krachten achter Team Toekomst!

Team Toekomst is enorm trots op alle kinderen die hard gewerkt hebben en mooie stappen hebben gemaakt tijdens het traject. We zijn allen dankbaar voor de inzet van iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Saïda’s laatste topper als linkwerker

Met trots namen Saïda Ouarirou en haar leerlinge (10 jaar) tijdens de afsluiting het certificaat in ontvangst voor het succesvol afronden van het tweejarige traject.

Saïda, die haar carrière bij Team Toekomst begon als linkwerker, begeleidde de afgelopen twee jaar met veel toewijding dit meisje uit Delfshaven. Tijdens hun laatste uitje naar Fun Forest klommen ze samen de bomen in en liepen ze vervolgens hand in hand over de rode loper tijdens de feestelijke afsluiting. Een emotioneel moment voor beiden! Saïda en haar “topper” blijven elkaar ook na het traject volgen!