Wat ga je doen?

Bij de linkwerker-aanpak staan de talenten, de ontwikkeling en de behoeften van ieder, aan hen toevertrouwd kind, centraal. Je ontwikkelt je tot vertrouwd persoon en coach van ieder deelnemend kind en van de betrokken ouders/ verzorgers.

Als linkwerker bied je individuele kind- en gezinsondersteuning. Dat doe je volgens een vastgestelde methodiek. Je kent zowel de regelingen als de (wijk)aanbieder of loket. Je werkt vanuit een ‘eigen’ school en bent daarmee zichtbaar voor de kinderen, hun ouders en de school. Je hebt gestructureerd persoonlijk contact met het kind, de ouders en het schoolteam. Jij zorgt ervoor dat ieder kind wekelijks 4 uur naschools meedoet met clubs uit de wijk, want ieder kind verdient een club. Taken lopen uiteen, je zorgt voor intake van gezinnen, overeenkomsten, de nulmeting, matching op huiswerk en je hebt om de week een persoonlijk coachingsgesprek met jouw deelnemers. Je bouwt aan je netwerk binnen de school, de partners in de wijk en de ouders.  Je deelt de visie van Team Toekomst en van wmo radar – en draagt dat uit.

Wie ben jij?

Jij bent als buurtbewoner en/of ouder een professional, omdat je weet wat er speelt en het vertrouwen hebt van veel gezinnen en wijkpartners. Je bent een doorpakker en denkt out of the box. Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. Je gaat altijd uit van de eigen kracht van kinderen en ouders en laat de regie daar waar het hoort. Je bent taalvaardig en werkt nauwgezet (denk aan dossiervorming). Je weet daarnaast goed om te gaan met veel vrijheid, kunt goed plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en het team.
Een sterke pré is dat je zelf een ouder bent en dat je binding hebt met, dan wel woonachtig bent in de wijk.  Je hebt sowieso kennis van de sociale kaart om gezinnen met vragen wegwijs te maken en daarbij te ondersteunen.

Wie zijn wij?

Team Toekomst is een stichting, opgekomen vanuit Delfshaven, die zich als doel heeft gesteld om ieder kind in Delfshaven de kans te geven om kansgelijk op te groeien. Team Toekomst werkt samen met basisscholen en wijkpartners en begeleidt gezinnen met basisschoolkinderen gedurende twee jaar.  
Wmo radar verbindt bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken, waardoor we beter voor elkaar zorgen én elkaar versterken.  Wij zetten ons in voor kansgelijkheid voor- en ontwikkeling van kinderen, als onderdeel van haar welzijnsopdracht en met specifieke preventieve programma’s zoals Powerklas+, Join Us, SSI, playground en de ontwikkeling van de jongerenhubs.
Onze aanpak is gebaseerd op de WIE focus, gericht op Wederkerigheid, het Informele netwerk van de bewoner/ klant, en het versterken van de Eigen kracht, ook van de sociaal kwetsbare burger.

Wat neem je mee?

  • Minimaal MBO-4 Social Work of een HBO-opleiding of bereidheid de kwalificaties te behalen;
  • Bereid om zich via scholing verder te ontwikkelen;
  • Registratie bij SKJ of Registerplein is vereist, dan wel de mogelijkheid en bereidheid om deze te behalen (hierin wordt gefaciliteerd)
  • Flexibel werken is geen probleem voor jou, je werkt indien nodig ook in de avond of in het weekend;
  • Je bent ondernemend, daadkrachtig, proactief en je kunt prioriteiten stellen.

Wat krijg je?
De linkwerker komt formeel in dienst bij wmo radar, maar werkt operationeel voor Team Toekomst. Zo werken Team Toekomst en wmo radar samen op basis van de krachten van beide organisaties.

Wmo radar biedt een afwisselende baan in bruisende organisatie. Een innoverende stad die veel mogelijkheden biedt. Voldoende ruimte dus voor eigen inbreng. Je krijgt bij ons veel vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij;

  • Arbeidsovereenkomst voor 24-28 uur per week;
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
  • Salaris in schaal 5, 6 of 7 (of 8) cao Sociaal Werk, afhankelijk van opleiding en werkervaring;
  • Een Individueel keuzebudget en eindejaarsuitkering.
  • Laptop en telefoon.

Ga jij het verschil maken voor kinderen in de wijk?

Solliciteren op de functie voor linkwerker is mogelijk tot 30 mei 2022.

Stuur je cv én een korte motivatie voor 30 mei 2022 door aan Mirjam van Rijn: mirjam@teamtoekomst.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Saïda Ouarirou: saida@teamtoekomst.nl.

Sollicitatiegesprekken worden gehouden door Team Toekomst en wmo radar samen
De eerste ronde sollicitatiegesprekken worden gehouden in week 24-25.